onsdag 22 december 2010

Vilopaus pa Apberget

Prachuap Khiri Khan, 18.33

Byn (eller by och by, det ar faktiskt ganska stort) ar en fantastiskt lugn plats med skona atmosfarer overallt men anda med inslag av liv bredvid skolor och marknader. Det ar forst nu jag far en uppfattning om hur thailandarna har det. De verkar leva ett lugnt liv med inte alltfor stor forkarlek till att aga saker. De lever ofta enkelt, men anda lika bra som vi i Sverige kanns det som. De koper lunch och middagar fran stand vid gator dar de grillar, steker eller friterar olika matratter. Mitt i byn finns det ett torg dar folk kan stalla upp olika matstand pa kvallarna sa det blir ett "night food market". Skillnaderna fran har i PKK och Hua hin ar att det bara finns thailandare har. Vi ser knappt turister har, bara en kille som vi halsar pa nar vi rakar pa varandra har och dar. Sant ar skont, att slippa turiststojet.

Imorse (eller imorse, jag vaknade halv nio och fick inte upp Robert forran tio, halv elva.. Puh vilken pars det ar ibland med den har killen va!) akte vi ivag till Ao Manao, en strand som ligger nagra kilometer soderut. Vi vinkade till oss en slags moppesidoflak (inte riktigt en tuktuk, nastan) och akte ivag med vinden i haret. Ao Manao visade sig ligga i 'Wing 5' som verkar fungera som en flyganlaggning for militart bruk. Hursomhelst hade de en jattefin strand som var ratt folktom. Sa det blev lite sol och bad idag!

Nar vi trottnade pa solen och havet drog vi till stan igen. Vi bestamde oss for att forsoka bestiga berget med templet hogst upp som fanns intill staden. Nar vi kom till foten av berget hoppade jag till for dar fanns det vilda APOR! Jag, som inte ar sa "varldsvan" som robert, har aldrig sett vilda apor forut sa jag tyckte de var jattespannande! Robert gick mest och rynkade nasan och sa at mig att vara forsiktig och inte ga for nara dom. Han har visst daliga minnen med apor .. :P

Naval, uppfor de branta trapporna lyckades vi (knappt) med! Nar vi antligen kom till toppen njooot vi av den vackra utsikten dar solen holl pa att ga ner. Det var fantastiskt rogivande och latt vart de massiva trappstegen! Templet var forstas stangt, det hade vi raknat med, men vi gick runt och tittade. Det ar ett vackert tempel med fina gamla trappor som leder lite hit och dit. Det maste vara fantastiskt att sitta med havet som utsikt och meditera.

Det far nog racka for idag, imorgon planerar vi att ta taget ner till Crumphon for att sedan samma dag (om det finns), annars nasta morgon, ta baten till Koh Tao. Val dar firar vi Julafton. En vaarm Julafton.


Med sanden mellan tarna,
Gabriella

 Moppetaxi till stranden Ao.

Wing 5.

Stranden.

Vantar pa lunch.

 
Rob plaskar i vattnet.

Dito.

Rob's favvobild.

Glufs!

Mellanmal.

Dit upp ska vi!

Inte manga trappsteg kvar!

Utsikt over stan.

Framme vid templet.

Blickar over PKK.

Poserar.

Chillar.

Ett valfortjant vila.

Utsikten ar inte sa illa...

 Utgangen var blockerad av apor...

5 kommentarer:

  1. Järnspikar vad avis jag blir! Här väntas det komma 40cm snö under julhelgen.....

    Hälsa aporna!

    /Fred

    SvaraRadera
  2. Det verkar ju som om ni har det hur härligt som helst!! Och julafton på Koh Tao, fy faaasen vad mysigt!! Här är det typ -20C, så passa på att njut!! xoxo

    SvaraRadera
  3. vilka fina bilder från templet. vet inte vad som är vackrast bakgrunden eller förgrunden.

    SvaraRadera
  4. Googlade lite och hittade ett tempel som heter Kuha Karuhas paviljong. Det verkar ligga i närheten i någon form av grotta och vara byggt till kung Chulalongkorns ära. Det är alltså inte bara i Jämtland det finns Thailändska paviljonger byggda åt ovan nämnda kung.... ;-)

    God Jul!

    /F

    SvaraRadera
  5. Dan före Dopparedagen!
    Snön ligger tjock och vit på taken och tomten hoppas vi redan är vaken....
    Här har vi lika många minusgrader som ni har plussgrader! I övrigt verkar alla på gott humör inför Julhelgen som i år för första gången på 15 år inte kommer att firas uppe i Björnis. Sköt om er och njut i ert paradis!
    Goooda Julkramar från Mappa

    SvaraRadera